10 april 2018
18:15

BK Sport P 05 Gul

Referat: IFK Nyköping P05 - BK Sport P 05 Gul

Dags för andra matchen i DM och denna gång stod IFK Nyköping för motståndet. Vi hade matchtid som låg mellan träningar för andra lag så kort uppvärmning på planen och så igång med match. Planen för dagen var gigantiskt lång mot vad vi är vana vid från insparksområde till insparksområde vilket är 15-20 meter längre än vi är vana vid och så 8-10 meters indrag på bredden på båda sidor vilket är 10-14 meter smalare än vi är vana vid. Det är bara att konstatera att en 9-mannaplan kan se ut på många olika sätt...

Första halvlek startar och vi blir rejält tillbakapressade första 10 och är inte riktigt med i matchen. Därefter jämnar matchen ut sig och halvleken slutar 0-0.

I andra och tredje halvlek tar IFK Nyköping över rejält och vartefter målen ramlar in så faller motivationen hos våra spelare. Idag är de hetare än oss på alla sätt, de springer mer, deras lag är mer kompakt och följsamt från försvar till anfall och vice versa de vinner fler närkamper, och är mycket hetare än oss i boxen på båda planhalvorna även om vi inte tillbringade så mycket tid i deras box de två sista halvlekarna.

Det är bara att konstatera att idag var det inte riktigt vår dag men det är bara att bryta ihop och komma igen. Tycker ändå att vi kämpade på bra men idag räckte vi inte riktigt till då IFK Nyköping var lite för bra för oss för dagen.